De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom

Bestellen: Libris / Bol / Van der Velde

Renée, verarmde telg uit een voornaam geslacht, leidt samen met haar gezin een teruggetrokken bestaan op het Franse platteland. Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder Hélène. Als deze onverwacht sterft bedenkt Renée met haar man een plan. Ze doen alsof niet Hélène maar Renée zelf is overleden. Renée neemt de identiteit van haar moeder aan, zodat het echtpaar geen erfbelasting hoeft te betalen. Het lijkt een briljant idee. Maar ze voorziet niet dat er geen weg terug is. Ze zal de rest van haar lange leven met de gevolgen moeten leven.

De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom is geïnspireerd op de recente controverse rondom Jeanne Calment (1875-1997), de oudste mens ooit.

Een tragikomisch verhaal over leeftijd en identiteit, feit en fictie en het ontdekken van onvermoede talenten.

Reacties uit de pers:

‘Lucas Zandberg [neemt] je meteen mee. Een verrukkelijk gegeven… Een lekker verhaal, je leest het graag uit.’ ~ NRC

‘Een bijzonder vermakelijk boek.’ **** ~ Noordhollands Dagblad

‘Zandberg [heeft] na zijn historische roman Keizerlijk geel en de onderwijssatire De rendementsdenker wederom een onderhoudend boek geschreven. Alleen al door de titel kon het wel eens een verjaardagscadeau-hit voor vijftigplussers worden.’ Trouw

‘Heerlijk en boeiend verhaal dat je in één ruk uitleest.’ Leestafel

‘Een prachtig en bizar gegeven… Origineel, vlot geschreven verhaal.’ Nederlands Dagblad

‘De roman [leest], zoals elk boek van Zandberg, vlot weg en wordt naar het einde toe steeds komischer.’ Dagblad van het Noorden

‘Overtuigend… Door een flinke dosis humor niet al te dramatisch.’ **** ~ Telegraaf

Lucas Zandberg werd daarnaast geïnterviewd in o.a. Mezza/Algemeen Dagblad, Met het Oog op Morgen (NOS), Tijd Voor MAX (Omroep MAX), Barts Boekenclub en Perestrojka (OOG Radio).