lucas-zandberg-iiiLucas Zandberg (Langezwaag, 1977) debuteerde in 2007 met het meerdere malen herdrukte Mijn leven is van mij, waarin hij korte metten maakte met de hardnekkige romantische mythe rondom Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (Sisi). Daarna volgden diverse andere op historische feiten gebaseerde romans en korte (reis)verhalen.

In het najaar van 2010 verscheen De laatste maîtresse, een historische roman over een courtisane aan de vooravond van de Franse Revolutie.

De anderhalf jaar later verschenen biografische roman Mayling gaat over de invloedrijke echtgenote van de Chinese nationalistische politicus Chiang Kai-Shek en vormt een venster op de geschiedenis van China in de twintigste eeuw.

In 2015 verscheen het goed ontvangen De vergeten prins, geïnspireerd op het leven van een relatief onbekende telg uit de Oranje-dynastie.

Twee jaar later verscheen De rendementsdenker, een actueel onderwijsdrama. Deze eerste niet-historische roman werd lovend besproken en beleefde al snel een herdruk.